torsdag 8 december 2011

Vi kommer från samma plåt!

Hejsan din mysbulle!
Dessa härliga juletider va! I söndags var det visst andra advent. Har väl inte hört på maken så trevligt!
Jag hoppas att ni suttit ned, tänt några (två, uppenbarligen) ljus? Druckit massor av julmust? Mumsat lite på pepparkakor? Luktat på glöggen? Ätit lussebullar/saffransbullar/lussekatter? (kärt barn har många namn alltså)
En tanke uppstod i mitt så djupt tänkande huvud när jag traditionsenligt petade bort russinen från lussekatten, så varsågod julvänner. Begrunda detta lika noga som julevangeliet är ni rara.

Vi är som lussekatter. Snygga, välformade, gula (varierande detalj) och väldoftande. Sen bär vi alla lite jobbiga russin inom oss också. Fast många andra gillar oss och våra russin, trots att det kan verka helt otänkbart för oss. Ibland plockar någon annan ett russin från oss, och då förstår vi ingenting alls. Varför vill personen ha mig och mina russin? De som bara är fula och skrynkliga. Fast egentligen kanske inte våra russin är så tokiga, men det är trots allt ändå svårt att låta någon ta dem för att de sitter så inbakade och tight i oss.

Att ta bort ett russin kan svida lika mycket som att dra bort ett plåster (ibland sitter ju plåster kvar alldeles för länge, trots att allt är superfräscht och läkt där under!)

Exempel på russin. 
...Att man tycker att ens fötter luktar äckligt.
...Att man inte har så snygg julbelysning, eller den största julstjärnan i kvarteret.
...Att man aldrig blev lucia i mellanstadiet.
...eller staffan stalledräng heller för den delen.

Men hallå! Det är okej! För du är ju en cool och snygg lussebulle! Det kommer såklart alltid finnas de som säger och tycker " men euw, du är ju som ett enda fult russin hela du".
Fast det är inget att bry sig om, det är ju faktiskt bara fisiga katrinplommon. Ovärt att bry sig.
Så ta du en extra pepparkaka!
Och glöm inte att: vi är alla från samma ugn. 


KLART SLUT, TOMTETJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

"En god kommentar är likt en god måltid - fylld av glädje och näring."